018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nadležni ipak uklanjaju bašte (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako je pre nekoliko nedelja postignut dogovor ugostitelja sa Gradom o usklađivanju objekata koji imaju zimsku ili letnju baštu sa propisima i arhitektosnskim rešenjem, Komunalna policija i organi građevinske inspekcije i Uprave za imovinu uklanjali su jutros bašte. Iz Udruženja ugostitelja kažu da su do sada hteli da sarađuju sa gradskom vlašću i da ne razumeju zbog čega njihova odluka nije ispoštovana.
Niški ugostitelji se nisu nadali da će, samo par nedelja nakon protesta i dogovora sa Gradom da do 31. januara bašte ne budu rušene, nadležni organi doći da ih uklone. Iako, kako kažu, i oni žele komunalni red, odluka o sklanjanju bašta pre roka nije im jasna.
Ugostitelji ne razumeju ni odluku o uklanjanju bašta pred novogodišnje praznike, kada se očekuje dolazak turista.
Nakon protesta koji su organizovali nedavno, dogovoreno je da rok za usklađivanje bude do 1. aprila, ali je ipak pomeren za 31. januar odnosno do izmene i dopune Plana razmeštanja bašta. Ugostitelji apeluju na Grad da reaguje, kako bi se ovaj problem rešio i kažu da će ukoliko se do tad situacija ne promeni u ponedeljak ujutru protestovati.

Povezane vesti