018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nacrti zakona o elektronskim medijima i javnim servisima

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je nacrte zakona o elektronskim medijima i zakona o javnim medijskim servisima, koji su tako i zvanično ušli u dugo očekivani proces javne rasprave. Nacrt zakona o elektronskim medijima, kao jedan od krovnih medijskih zakona, uređuje organizaciju i rad Regulatornog tela za elektronske medije, definiše uslove i postupak za izdavanje dozvola i druga pitanja od značaja za oblast elektronskih medija, dok nacrt zakona o javnim servisima reguliše budući rad Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine.

Nacrt zakona o elektronskim medijima između ostalog predviđa i dugo najavljivano povlačenje države iz medija, budući da dozvolu za emitovanje ne može dobiti pravno lice čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina ili lokalna samouprava, osim kada je reč o javnim medijskim servisima. Jedan član zakona posvećen je i lokalnim elektronskim medijima čiji su osnivač lokalne samouprave, a koji još nisu privatizovani. Takvi mediji će poslovanje morati da do privatizacije urede u skladu sa odredbama zakona koji uređuje pružanje usluga javnog medijskog servisa, ali ne preciziraju se detalji njihovog finansiranja niti rokovi u kojima moraju biti privatizovani. Inače, dozvole za emitovanje koje trenutno imaju elektronski mediji važiće do okončanja perioda na koji su izdate.

Povezane vesti

 • Nislija 100%

  Kud bas sad, kada su nam se posvadjali Narodni poslanici i Odbornici ,koji ne mogu da popiju kafu a da za to ne dobiju saglasnost svojih partijskih CENTRALA IZ BEOGRADA!? Ko ce da brani interes Nislija i jugo-istocne Srbije u Skupstini kada budu usvajali ovako nakaradne zakone, po kojima smo svi mi koji zivimo van AUTONOMNE POKRAJINE BEOGRADA I AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINA- gradjani 3. reda !!?? Nema veze sto je OEBS rekao da je formiranje i regionalnih javnih servisa- po usvojenoj Medijskoj strategiji pre 2 godine, jedan od uslova za prikljucenje EU !? Sve dok oni koji nas predstavljaju u Beogradu jednom ODLUCNO NE KAZU „NE, NEMA VISE PONIZAVANJA NAS KOJI ZIVIMO ISPOD BUBANJ POTOKA, ZELIMO SVE ISTO STO PRIPADA GRADJANIMA BEOGRADA I VOJVODINE, I MI SMO MULTIETNICKA SREDINA“ , BICEMO I TRETIRACE NAS SAMO KAO SVOJU KOLONIJU !!!

 • Juznjak

  Samo RTS (RTB) i RTV, a vi ostali ko vas sisa….
  Ce bude ono … BEOGRADE OVDE JE MRAK !!!
  ALI SADA STVARNO !
  Nazalost…