018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Načelnik Nišavskog okruga posetio Gadžin Han

Komentari: isključeni

Nezaposlenost, vodosnabdevanje i čišćenje bujicnih vodotokova,najveci su problemi opštine Gadžin Han.Ovo je zaključak sastanka sa predstavnicima Nišavskog okruga, u nameri da ih predoče nadležnim Ministarstvima, kako bi bili rešeni.

Pitanje vlasništva seoskih vodovoda ne rešava se još od sedamdesetih godina prošlog veka. Zbog toga je sporno i finansiranje njihovog održavanja. Rešavanje ovog problema podstakla je naročito epidemija tularemije, bolesti koju su glodari preneli upravo preko vode za piće.
Opština Gadžin Han, uz administrativnu pomoć nedležne inspekcije Nišavskog upravnog okruga želi da očisiti i deo toka reke Kutine, koju su preprečila velika debla. Opština nema novac, a Srbija vode, preduzeće zaduženo za regulaciju vodotokova prvog reda po tom pitnju ništa ne preduzima.
Opstina Gadžin Han se, takođe, susreće i sa kontradiktornim zahtevima države, koja s jedne strane nalaže smanjenje zaposlenih u administraciji, dok s druge, traži angažovanje kadrova za brže izdavanje građevinskih dozvola.
O svim, kao i problemu nezaposlenosti, ove opština sa područja Nišavskog upravnog okruga, načelnik će izvestiti resorne ministre. Što se tiče Gadžinog Hana biće reči i o mogucnostima oživljavanja fabrike utičnica „Elid“, fabrike ventila „AGH“ i završetku započete hladnjače.

Povezane vesti