018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Univerzitetu dodeljena priznanja saradnicima i najboljim studentima (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niški Univerzitet je u okviru obeležavanja pola veka postojanja dodelio priznanja onima sa kojima je najuspešnije sarađivao, kao i najboljim studentima niških državnih fakulteta. Odlikovanja su dobili Univerzitet u Trondhajmu, Grad Niš i petoro profesora najzaslužnijih za unapređenje ove akademske institucije.
Za 50 godina uspešnog funkcionisanja Univeziteta u Nišu zaslužni su, osim njega samog i još neki ljudi i institucije sa kojima je ostvarena plodna saradnja. U znak zahvalnosti, Univerzitet im je dodelio priznanja u vidu zlatnih i srebrnih znakova za doprinos razvoju ove akademske ustanove.
Zlatni znak dobili su Grad Niš i Univerzitet u Trondhajmu koji je, o trošku norveške vlade omogučio boravak za 200 niških studenata u ovoj skandinavskoj državi.
Srebrne znakove dobili su saradnici sa Univerziteta u Trondhajmu ali i niški redovni profesori, Stevan Ilić sa Medicinskog, Jordana Marković sa Filozofskog i Nenad Pavlović sa Mašinskog fakulteta.
I najboljim studentima sa osnovnih i master akademskih studija dodeljena su priznanja u vidu srebrnih znakova.
Dani Univerziteta se različitim manifestacijama obeležavaju do srede, mada će se ovaj značajan jubilej na različite načine slaviti do kraja godine, kako na Univerzitetu tako i na njegovim fakultetima.