018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na redu sanacija klizišta i distribucija humanitarne pomoći (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon povlačenja vode od obilnih padavina sa područja Nišavskog okruga sledi sanacija klizišta i dalja distribucija humanitarne pomoći, zaključak je Okružnog štaba za vanredne situacije.

Nadležne inspekcije trenutno snimaju stanje na terenu i prosleđuju izveštaje o šteti republičkim organima, koje su za sada procenjene na oko 60 miliona dinara, kaže komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Aleksnadar Cvetković.

Zbog obilnih padavina u periodu od 14. maja do 22. maja pojavila su se nova klizišta i pokrenula stara na području Nišavskog okruga, rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije. Nekoliko objekata u Gabrovcu i na području Palililule je sklono rušenju, a klizišta u Niškoj banji i Marmorskom brdu se redovno kontrolišu.

Najmanje štete od poplava i obilnih padavina evidnetirano je na području Niša, dok se sa većim posledicama bore žitelji Doljevca, Aleksinca, Ražnja, Gadžinog Hana i Svrljiga. Uništeno je ukupno oko 178 hektara poljoprivrednog zemljišta, oštećeno 8 mostova i 32 kuće, kao i tri poslovna objekta, dok na sreću energetski sistemi nisu pretpeli oštećenja.

U odnosu na ostale Okruge u Srbiji, u Nišavskom okrugu štete od poplava i obilnih padavina su mnogo manje, u odnosu na ostale Okruge u Srbiji, ali bez obzira na to humanitarna pomoć od 5 tona hrane, stigla je i u Doljevac, Aleksinac, Ražanj i Svrljig. Takođe, na sednici je razmantrane i mogućnosti da se deo humanitarne pomoći prosledi i ugroženim područjima od poplava u Republici Srpskoj. U Crvenom krstu ističu da trenutno imaju zalihe od 50 tona garderobe, zatim 70 tona flaširane vode, kao i da imaju dovoljno konzervirane hrane i higijenskih sredstava za naredna tri dana.

 

 

 

 

Povezane vesti