018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na pijacama i dalje velika potražnja za povrćem za zimnicu

Komentari: isključeni

Nedelju su, kao i obično, mnoge Nišlije iskoristile za nabavku na pijacama. Neki kupuju na kilo, neki i na komad, a cene su, kažu, pristupačne. Na Tvrđavskoj pijaci ubedljivo je najjeftiniji kupus, zatim krastavci, krompir, paprika, a kupuje se i gotova domaća zimnica. Iako je turšija već spremljena, mnogi još pristavljaju kupus za kiseljenje, a za to, kažu, najpovoljnije prođu na Kavntaškoj pijaci.

Ponegde niže cene u odnosu na mesec-dva ranije, a za neke je i to, kažu, mnogo. Zimnica se već pristavila, a promet prodavcima na Tvrđavskoj pijaci trenutno njaviše donose slave.

Domaća paprika se može naći za 50 do 150 dinara za kilogram, šargarepa i karfiol za 30, krastavci za 60. pasulj drži cenu – kg je najmanje 280 dinara, a ove sezone poskupeli su plavi paradajz i tikvice.

A oni koji nisu stigli da naprave svoju, kupuju gotovu domaću zimnicu.

Od voća se standardno dosta kupuju jabuke, a za 80 dinara po kilogramu još se može naći i grožđe iz hladnjača.

Za razliku od Cvetne, na Kvantaškoj pijaci gužva manja, ali je kupovina veća. Pazari se na gajbice i džakove… a kupus i na gepeke… kilogram ovog povrća na skoro svim tezgama gotov besplatan.

Za džak od 10kg šargarepe platićete 300 dinara, za isto toliko krompira od 250 do 400 dinara, a 5 kg paprike košta isto 400 dinara. Od voća najčešće se kupuju gajbice jabuka.

Od prodavaca na Kvantašu najviše kupuju restorani, dragstori, piljare.

Povezane vesti