018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Niškom sajmištu otvoren 2. Međunarodni festival stripa – NIFEST (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

Ljubitelji devete umetnosti će do 26.aprila moći da kupuju stripove uz popuste od 20- 30 procenata, a biće organizovane i tribine i radionice na kojima će govoriti najuspešniji strip crtači iz naše zemlje i inostranstva. Ove godine NIFEST ima 17 izlagača, a među gostima iz Italije su i crtači čuvenog Zagora.
“Da bi pobedio, ne smeš izgubiti”, čuvena replika iz serijala o Alanu Fordu, može se u slučaju NIFESTA reći i ovako “Ako ceniš strip, dođi na niško Sajmište”. I ove godine se Festival održava pod pokroviteljskom GO Pantelej, a za to, osim što je predsednik opštine ljubitelj i vrsni poznavalac stripa, postoji još razloga.
Uz Niško sajmište, koje sve više dokazuje svoju mulifunkcionalnost, organizator Nifesta je i udruženje ljubitelja stripa “Branko Plavšič”. I ove godine u Niš su stuigli svi najznačajniji strip izdavači.
Najveće interesovanje publike na Nifestu izazvalo je prisustvo strip crtača iz Italije, Valter Ventrui je jedan od crtača čuvenog Zagora.
Iz bogatog programa ovogišnjeg Nifesta, koji će trajati do 26.aprila , organizator je izdvojio tribinu “Stripovanje-Adam Vajld novi Bonelijev junak i njegovi autori”, u petak u 20 sati, zatim “Veliki rat u srpskom stripu, u subotu 25 od 18 sati i istog dana u 20 sati “Veče sa Volterom Venturijem i Marčelom Manđantinom-“Zagor na obalama Vilinske reke”.
A ako želite da upotpunite svoje strip kolekcije, evo i nekih cena. Knjižara “Alan Ford” nudi svoja kiosk izdanja po ceni od 100 do 200 dinara, dok ekskluzivnije edicije koštaju od 300 do 4000 hiljade, a izdavačka kuća Makondo, koja ima samo ekslukzivna izdanja nudi stripove po ceni od 800 do 2000 dinara.
I da zavrišmo u stilu Alana Forda “ Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak.”. Izgubićete ako u sledeća tri dana ne posetite Niško sajmište.

Povezane vesti