018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na niškom Sajmištu organizovan ’’Dan humanosti i solidarnosti’’ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Udruženje Pozitivna Srbija organizovalo je na niškom Sajmištu manifestaciju ’’Dan humanosti i solidarnosti’’ sa ciljem da se podigne svest o najugroženijim članovima društva koji ne smeju da budu marginalizovani, ali i kako bi se prikupila pomoć za neke od ustanova kojima je to najpotrebnije.
Hoće li 2015. biti godina humanosti i solidarnosti? Pozitivnom odgovoru nadaju se brojne ustanove i udruženja socijalne zaštite koje su okupile na manifestaciji koja ima za cilj podizanje svesti o humanosti, kao i o potrebama najugroženijih članova društva, a koji je organizovalo Udruženje Pozitivna Srbija.
Jedna od ustanova kojoj je pomoć građana i različitih institucija potrebna kako bi poboljšala kvalitet usluga je i Mara. Proširenje kapaciteta ove ustanove za dnevni boravak dece, omladine i odraslih ometene u razvoju bi, prema rečima njenog direktora bilo od velikog značaja i u rešavanju ovog pitanja očekuju i pomć Grada.
Na Danu humanosti, osim predstava, nastupa Crkveno igračkog ansambla “Branko“ i različitih drugih izvođača, građani su mogli i da kupe rukotvorine članova ustanova i udruženja socijalne zaštite i tako pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava za Centar “Mara“, Dom za nezbrinutu decu “Duško Radović“ i Specijalnu školu sa domom za učenike Bubanj. Danu su prisustvovali i predstavnici različitih institucija i preduzeća.