018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na naplatnoj rampi kod „Naisa“ nema gužve (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U prvoj polovini jula kroz naplatnu rampu kod Hotela „Nais“ prošlo je 30.000 vozila, ali prilikom naplate putarine nema zadržavanja, kažu putari. Svi kanali za naplatu su otvoreni i angažovan je veći broj inkasanata, a veće gužve ne očekuju ukoliko ne bude udesa ili zastoja na granicama.

Iz pravca Beograda otvoreno je 8 traka, a u suprotnom pravcu vozila prolaze kroz 3 trake. Putari očekuju nešto veći intenzitet saobraćaja, ali ne i gužve i duža zadržavanja ukoliko ne bude zastoja na granicama ili velikih udesa. Ukoliko ih bude otvoriće još 2 trake i ručno naplaćivati putarinu da bi ubrzali prolaz. U prvoj polovini jula ovuda je prošlo 30.000 vozila, od čega je skoro 80 odsto stranih registarskih oznaka.

Iz godine u godinu broj vozila koja prolaze kroz naplatu kod „Naisa“ povećava se za oko 5 procenata, što pokazuje i podatak da je proteklog vikenda u odnosu na isti period prošle godine ovuda prošlo 7.000 vozila više. Putari ne očekuju da će se intenzitet saobraćaja smanjiti zbog koridora 4 kroz Rumuniju i Bugarsku.

Od 2009. godine putarina od Beograda do Niša košta 730 dinara ili 6,5 evra za strance. Kod pravnih lica koja često putuju, sve je popularnija elektronska naplata, jer nije neophodno zadržavanje vozila, a korisnici dobijaju i popuste. U oba smera po jedna stanica naplaćuje putarinu na ovaj način, dodaje Milić.

Povezane vesti