018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na mesto u vrtiću čeka između 1500 i 2000 mališana

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Izgradnja novih vrtića mogla bi da smanji listu čekanja na upis mališana. Međutim, prilikom projektovanja novih objekata jako je važno prilagoditi kapacitete potrebama naselja u kome se obdanište gradi, ocenjuje za NTV direktor Predškolske ustanove „Pčelica“ Zoran Jonić.

Neophodne su konsultacije sa ,,Pčelicom“, ističe Jonic, kako se ne bi ponavljalo da jedno obdanište bude poluprazno, a u drugom delu grada drugo bude prebukirano.

Na upis u jedan od 23 vrtića PU „Pčelica“ trenutno čeka između 1500 i 2000 mališana. Do sada se godišnje primalo svega njih 600, ističe direktor Zoran Jonić, i dodaje da problem sa dugačkom listom čekanja traje već godinama.

Izgradnja novih vrtića trebalo bi da reši deo problema, ali će on postojati sve dok se projektima ne pristupi sistematičnije i dok se PU ozbiljne ne uključi u planove za izgradnju, rekao je Jonic. Prema njegovom mišjenju, efikasnije je napraviti vise vrtića manjeg kapaciteta na više lokacija, nego graditi velike objekte, koji nece zadovoljiti sve potrebe korisnika.

Jonić najavljuje izgradnju vrtića u Panteleju na Somborskom bulevaru, zatim adaptaciju škole u Brzom Brodu i na Ledenoj steni u Minovom naselju. U „Pčelici“ ističu i da je još jedan vrtić u naselju Duvanište, kapaciteta vrtića „Petar Pan“, trenutno najneophodniji.

Povezane vesti