018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na konkurs EU sa zajedničkim projektom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kako bi Grad Niš uspešno konkurisao za projekat Evropske unije namenjen smanjenju siromaštva i poboljšanju uslova života socijalno najugroženijih grupa, koji je svim ustanovama socijalne zaštite jugoistočne Srbije predstavljen juče u Nišu, čelnici niških ustanova socijalne zaštite, pripremiće jedinstveni projekat. Tvrde da je to neophodno, kako bi se niška lokalna samouprava predstavila kao dobro koordinisana, i kako bi predstavila jasan cilj i namenu sredstava za koja konkuriše.

Dobro osmišljen projekat, sa jasnim i opravdanim idejama za namenu novca iz pretpristupnih fondova EU, jedina je garancija za odobravanje tih sredstava, kažu u resoru za socijalnu zaštitu grada Niša. Navode da Niš, kao veliki grad, sa više ustanova koja se bave socijalnim pitanjima, na ovaj konkurs mora da aplicira jedinstveno.

U Centru za socijalni rad, već imaju ideje koje će predložiti i o kojima će razgovarati sa drugim rukovodiocima ustanova socijalne zaštite.

U Nišu je izrada strategije socijalne zaštite još u toku, i još nema jasnih projekata sa kojima bi se konkurisalo, ali je interesovanje za projekat izuzetno veliko.

Konkurs EU nudi dva paketa programa, za koje je obezbeđeno ukupno 4,5 miliona evra. Vrednost grantova za prvu kategoriju konkursa biće od 100.000 do 300.000 evra, dok će za drugu kategoriju njihova vrednost biti od 60.000 do 500.000 evra. Konkurs je namenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim institucijama i lokalnim samoupravama.

 

 

Povezane vesti