018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Infektivnoj klinici proslavljena slava Sveti Jovan Milostivi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na Infektivnoj klinici niškog KC-a, uz prisustvo brojnih gostiju, proslavljena je slava Sveti Jovan Milostivi. Njegovo Preosveštenstvo episkop niški gospodin Jovan, čestitajući slavu, istakao je da je gradonačelnik Niša najavio izgradnju crkve u okviru KC na čemu mu je crkva zahvalna, jer time pokazuje brigu i za duhovno zdravlje pacijenata.

U maloj crkvi na infektivnoj klinici niškog Kliničkog centra, uz prisustvo brojnih gostiju, proslavljena je slava Sveti Jovan  Milostivi. Nakon svete liturgije koju su služili niški sveštenici, episkop niški gospodin Jovan osveštao je i prerezao slavski kolač. Čestitajući slavu, gospodan Jovan je istakao značaj postojanja male crkve za bolesnike i osoblje posebno naglasivši da je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić najavio izgradnju crkve u okviru KC-a na čemu mu je crkva zahvalna, jer time pokazuje brigu ne samo za fizičko zdravlje pacijenata kao lekar, već i za duhovno zdravlje.

Slava Sveti Jovan Milostivi molitveno se proslavlja od 2011. godine na Infektivnoj klinici. A domaćin ovogodišnje slave bio je dr Aleksandar Ranković.

Povezane vesti