018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Filozofskom fakultetu predstavljena knjiga Štefana Rus-Mola (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Drugo izdanje knjige “Novinarstvo“ autora dr Štefana Rus-Mola, profesora iz Lugana, predstavljena je studentima i predavačima Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu. Tom prilikom švajcarski profesor odgovorio je i na dilemu “Da li je borba za kvalitet u novinarstvu uzaludan posao?“
Knjiga je posvećena novinarskoj praksi i zanatu. Istražujući dramatične promene na profesionalnom planu, ovo delo živi život savremenog doba i pokazuje kako se multimedijima i internetom menja novinarska svakodnevnica. Loš status, ugled i manjak slobode novinara bilo gde u svetu, pa i u Srbiji, ne bi smelo da utiče na kvalitet rada.
Srbija je po mnogim pitanjima, pa i po statusu novinara daleko od Evrope. Boljitak se očekuje završetkom tranzicije i ulaskom u Evropsku uniju.
Štefan Rus-Mol završio je novinarstvo u Nemačkoj školi novinarstva u Berlinu, a studirao je društvene i administrativne nauke u Minhenu, Konstanci i na Univerzitetu u Viskonsinu i na Stendford univerzitetu u Kaliforniji. Profesor je novinarstva i menadžmenta u medijima na Univerzitetu u Luganu, a od oktobra 2003. rukovodi Evropskom novinarskom opservatorijom.

http://youtu.be/i-8XoRcAnkQ

Povezane vesti