018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Fakultetu zaštite na radu ostalo 46 upražnjenih mesta (VIDEO)

Prema objavljenim rezultatima, prijemni ispit u drugom upisnom krugu na Fakultetu zaštite na radu, položilo je 28 budućih brucoša, koliko ih se i prijavilo. Na taj način, od ukupno 360 mesta, ostaće upražnjeno još 46. Eventualno raspisivanje trećeg konkursnog roka, zavisiće od odluke Univerziteta.

Fakultet zaštite na radu u junu, upisalo je 200 budžetskih i 86 samofinansirajućih studenata na studijskim programima zaštita na radu i zaštita životne sredine. U drugom upisnom roku preostala su 74 samofinansirajuća mesta, za koja se prijavilo i prijemni ispit položilo 28 budućih brucoša.Time je ostavljena mogućnost da još 46 studenata dobije status brucoša u ovoj Visokoškolskoj ustanovi, koja je umesto proslogodisnjih 300, dobila akreditaciju za upis još 60 studenata.

Mogućnost da Fakultet zaštite upiše veći broj studenata nego lani, profesori tumače pre svega prelaskom na nove studijske programe.

Posle završenih master studija koje traju godinu dana, studenti stiču zvanje inženjera zaštite na radu, inženjera zaštite životne sredine, inženjera zaštite od požara, inženjera za upravljanje komunalnim sistemom i vanrednim situacijama. Svi oni, kako kažu u ovoj visokoškolskoj ustanovi, traženi su na tržištu rada, što je i razlog sve većeg interesovanja za upis na ovaj Fakultet.