018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na Dan mladih – o najvećim problemima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Najveći problem mladih u Srbiji je nezaposlenost. Od oko 780.000 građana koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, oko 220.000 su ljudi koji imaju manje od 30 godina.

Nišlije bore istu bitku, a mladi u našem gradu nemaju ni nade da će se stvari promeniti. Međutim, iz Gradskog veća poručuju da su uveliko angažovani na poboljšanju položaja mladih.

Izrada lokalnog akcionog plana je u toku, a iz budžeta su opredeljena čak tri miliona dinara za projekte za mlade.

Osim što ne mogu da se osamostale, mladi u Srbiji suočavaju se i sa nemogućnošću da započnu na vreme izgradnju profesionalne karijere, a o zasnivanju porodice nema ni govora. Državni sekretar u Ministarstvu za omaladinu i sport, Nenad Borovčanin, najavljuje razvijanje modela, kako bi u Akcionom planu za zapošljavanje za 2014. godinu mladi bili posebna kategorija. Boraveći prethodne nedelje u Nišu, Borovčanin je najavio da će država finansirati projekte od značaja za mlade.

Na ovogodišnji Međunarodni dan mladih, u svetu se raspravlja o problemu migracija, a u Srbiji o velikoj nezaposlenosti. Da li mladi u Srbiji imaju šta da slave, s obzirom na broj nezaposlenih?! Teško je pronaći razlog, ukoliko je i dalje veliki broj onih koji su u planovima da napuste zemlju.

Povezane vesti