018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na „Bekstvu“ privedeno 65 osoba

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niška policija je u nastavku akcije sprečavanja vršenja krivičnih dela prodaje i držanja opojnih droga, u vreme održavanja Ekološke manifestacije “Bekstvo u prirodu“, održanoj 5 / 6. jula na niškom izletištu, privela ukupno 65 osoba, gde je kod 30 lica pronašla i oduzela supstance za koje se sumnja da predstavlja opojnu drogu.

U toku akcije policijski službenici su u trideset jednoj zapleni oduzeli 12 grama marihuane, 7, 65 grama praškaste supstance amfetaminskog porekla i kokaina i 18 komada ekstazi tableta. Takođe, u toku akcije oduzeta su četiri pištolja marke “CZ“ i jedna automatska puška, kao i 14 komada municije za oduzete pištolje.

Četiri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv tri lica je podneta krivična prijava u redovnom postupku za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga., uhapšeni su H. C. (1990) , M. R. (1978), M. J. (1988) i M. I. (1976) svi iz Niša.

Sumnja se da je H. C. u dužem vremenskom periodu razmeravao i paketirao opojnu drogu amfetamin i preko mreže posrednika preprodavao. Takođe se sumnja da su M. R., M. J. od H. C. kupovali paketiće amfetamina radi dalje ulične preprodaje, a osumnjičeni M. I. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Svim osumnjičenima doneto je rešenje o zadržavanju u trajanju do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Nišu.

 

Povezane vesti