018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Moj odbornik“ na svetskom konkursu

Komentari: isključeni
Tagovi:

Projekat niškog Proaktiva „Moj odbornik“, predstavljaće Srbiju na predstojećem svetskom konkursu inovativativnih digitalnih sadržaja.

Ovaj projekat omogućava građanima da se putem interneta obrate svojim odbornicima za pomoć oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici. Posle nacionalne selekcije projekat „Moj odbornik“ naći će se u avgustu pred žirijem u Estoniji, a najbolji zatim idu u finale u Šri Lanku. Tada će izabrati najbolje u pet kategorija vezanih za elektronsko poslovanje iz 160 zemalja sveta.

Asfaltiranje, postavljenje vodovoda, uređenje parkova, rekonstrukcija ulične rasvete, građanima je sve važno. Kome i kako da se obrate birači kada prođe kampanja, a problem ostane?

Niški Proaktiv ima rešenje. Početkom godine pokrenuli su internet aplikaciju „Moj odbornik“. Dvadeset gradova u Srbiji i isto toliko lokalnih samouprava. Sve što interesuje građane mogu da pitaju preko web-portala. Za nešto više od pola godine projekat je pokazao dobre rezultate.

Svetski kongres u avgustu u Estoniji ima novu selekciju, izabraće 40 najboljih, po 5 u svih 8 kategorija. To su elektronsko poslovanje i trgovina, uprava i javni podaci, učenje i nauka, zabava i igre, kultura i turizam, mediji i novinarstvo, zdravlje i okruženje i uključivanje i osnaživanje. Šri Lanka je domaćin finala u oktobru. Projekat „Moj odbornik“, niški Proaktiv realizuje uz podršku USAID-a. Sve je deo programa „Inicijative javnog zagovaranja građanskog društva“ Instituta za održive zajednice ISC.

 

Povezane vesti