018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Moj izbor, moje pravo – zdrava životna sredina“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niški srednjoškolci nisu dovoljno informisani i malo njih učestvuje u zaštiti životne sredine. Ovo su neki od rezultata projekta “Moj izbor, moje pravo – zdrava životna sredina“ do kojih su došli predstavnici nevladinih organizacija. Jedan od problema je i nedostatak sistema neformalnog obrazovanja, kažu organizatori projekta.

Jedanaest niških škola uključilo se u projekat podrške približavanju Evropskoj uniji, čiji je jedan od glavnih ciljeva pokrenuti mlade da se aktivnije bave očuvanjem životne sredine, kao i da se kritički odnose prema ovom problemu.

Predstavnici Centra za razvoj građanskog društva „Protekta“ prethodnih pet meseci držali su srednjoškolcima javne časove i organizovali sastanak pod nazivom “Dijalogom ka zelenijoj budućnosti“, kome su pored učenika, prisustvovali i predstavnici uprava i institucija iz ove oblasti. Ipak kažu u „Protekti“, treba organizovati više akcija.

Zaštita životne sredine ne postoji kao obavezan predmet u školama, a ne postoji ni adekvatna saradnja između institucija i ustanova koje se bave ovom oblašću. S obzirom na to da poslovica kaže, da na mlađima svet ostaje, edukacija omladine o zaštiti okoline, trebalo bi da u budućnosti bude jedan od prioriteta.

Povezane vesti