018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Moguće „oživljavanje“ Niške pivare (VIDEO)

Komentari: isključeni

Kapaciteti Niške pivare su očuvani i u planu je oživljavanje proizvodnje reorganizacijom, prodajom ili davanjem imovine u zakup, kaže stečajni upravnik Ljubomir Kostić. Odluka je, ipak, na Poreskoj upravi kojoj Pivara najviše duguje, a prioritet u isplati dugovanja su i doprinosi za 129 radnika, koji nisu primili plate od maja prošle godine, dodaje Kostić.

Niška pivara, ipak, nije bankrotirala, a stečajni upravnik se nada pokretanju proizvodnje kroz reorganizaciju, prodaju celokupne imovine ili dela koji služi za proizvodnju piva. Kapaciteti su dobro očuvani, iako ne rade visše od godinu dana, pa je moguće dati je u zakup kako bi proizvodnja ponovo počela.

129 radnika nije primilo zarade od maja prošle godine, a Kostić dodaje da su oni prioritet u isplati dugovanja, iako Pivara duguje 317 milona dinara poreza. Rok za prijavu potraživanja svih poverilaca je tri meseca od odlaska Pivare u stečaj.

U Niškoj pivari pozivaju sve zainteresovane da sarađuju u pokretanju proizvodnje i nadaju se da neće biti prinuđeni da prodaju imovinu deo po deo, jer će izgubiti vrednost koja ukupno iznosi 352 miliona dinara.

Povezane vesti