018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Modernizacija aerodroma

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Oporavak „Jat airways-a“ i nabavka 6 novih aviona mogla bi povoljno da se odrazi i na Aerodrom „Konstantin Veliki“, tako što bi, za početak, jedan avion koji će leteti do evropskih gradova bio stacioniran u Nišu, rekao je pomoćnik ministra Milutin Popović. Ministarstvo za vazdušni saobraćaj planira i da uloži u opremanje niškog aerodroma uređajem za navođenje aviona, kako bi se njegovi potencijali iskoristili u potpunosti i povećala bezbednost letenja.

Razvoj niškog avio-saobraćaja ujedno otvara mogućnost za razvoj privrede, jer su investitori zainteresovani da dolaze u gradove koji imaju dobru vezu sa svetom, rekao je prvi čovek grada na sastanku sa predstavnicima ministarstva za avio-saobraćaj Republike Srbije. Jedan od načina da se avio-saobraćaj u Nišu poboljša jeste i modernizacija Aerodroma „Konstantin Veliki“. Osim novih mogućnosti za niški aerodrom, očekuje se i produženje ugovora sa „Montenegro Airlines-om“.

Modernizacija aerodroma i povećan broj letova iz Niša, privukli bi nove kompanije i tako povećali konkurentnost na tržištu.

Povezane vesti