018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mobilne ekipe Doma zdravlja u Vrtištu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Mobilne ekipe Doma zdravlja posetile su selo Vrtiše koje nema zdravstvenu stanicu kako bi proverili zdravlje meštana. Predsednik gradske opštine Crveni krst kaže da je ovo pravi način da se pomogne, pre svega, starijim i nepokretnim sugrađanima koji nisu u prilici da posete lekara. Visoki krvni pritisak i šećer i dalje su najčešći problemi sa kojima se suočava seosko stanovništvo, kažu lekari.

Stari i nepokretni ne smeju biti zaboravljeni, pogotovo oni koji u svem mestu nemaju zdravstvenu ambulantu ili koji nisu mogućnosti da odu do lekara, kaže predsednik gradske opštine Crveni krst Darko Bulatović. On ističe da su ovakve akcije pravi primer socijalne odgovornosti.

Stanovnici Vrtišta mogli su da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, ali i da dobiju savet lekara za dalje lečenje. Takođe, na pregled su mogli da dođu i oni koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Za one koji nisu u stanju da posete lekara, mobilne ekipe Doma zdravlja organizovale su i kućne posete.

Rezultati su pokazali da i u ovom selu veliki broj stanovnika pati od povišenog pritiska i šećera u krvi, a da toga nisu ni svesni, kaže doktorka Slavica Aleksić. Ona dodaje da su ovakve akcije od velikog značaja i nada se da će postati masovnije.

U Domu zdravlja najavljuju da će se slične akcije nastaviti i u narednom periodu u okolnim selima.

Povezane vesti