018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mobilne ekipe Doma zdravlja obišle sela u opštini Niška banja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Mobilne ekipe Doma zdravlja nastavile su da obilaze sela koja nemaju zdravsvenu ambulantu kako bi proverili zdravsveno stanje meštana, pre svega starijih koji ne mogu sami kod lekara. Oni su obišli tri sela u opštini Niška banja, a prema rečima lekara, pacijenti i dalje najviše problema imaju zbog visokog krvnog pritiska i šećera. Međutim, situacija nije alarmantna.

Dragoljub Stanković iz Lazarevog sela pre osam godina doživeo je šlog zbog čega je, radi kontrole, neophodno da redovno posećuje lekara. Međutim, prva zdravstvena stanica nalazi se u Prvoj Kutini i do nje ne može da dođe sam, pa zavisi od porodice. Zbog toga kaže da mu mnogo znači što mu je ekipa Doma zdravlja došla u kućnu posetu.

Dokor Aleksandar Radosavljević kaže da su ovakve akcije uvek dobra prilika za meštane da provere zdravstveno stanje I dobiju savet od lekara. Ipak, kako ističe, stanje pacijenata koje pregledaju na terenu nije zadovoljavajuće, ali nije ni alarmantno.

Lekari kažu da akciju nastavljaju i u narednom periodu u okolnim selima kako bi sigli do što većeg broja pacijenata koji nisu u mogućnosti da sami posete lekara.

Povezane vesti