018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mnogo posla u prihvatnoj stanici doma „Duško Radović“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Pored redovnih aktivnosti, a to je zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju, U domu za decu i omladinu „Duško Radović“ ovih dana imaju mnogo posla i u prihvatnoj stanici i prihvatilištu gde se zbrinjavaju deca i mladi, najčešće deca ulice, kojima je pomoć hitno potrebna, kaže direktorka Gordana Živaljević.

U prihvatilište se na godišnjem nivou javi oko 30 deteta. To su, ističe direktorka Živaljević, najčešće zlostavljana deca, deca iz veoma problematičnih porodica i deca ulice. Zbog toga je, kako kaže, veoma važna i podrška grada da ovaj projekat bude izdrživ i u budućnosti.

Poslednjih meseci aktuelan je i projekat porodični suradnik koji podrazumeva medijaciju između centra za socijalni rad i porodica koje du u veoma teškoj situaciji kako bi se sama institucija porodice osnažila, a samim tim i smanjilo izmeštanje dece iz takvih porodica. Uprkos krizi, Živaljević dodaje da su postignuti određeni rezultati.

Živaljević je apelovala na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu ove aktivnosti, jer je reč o izuzetno važnim projektima od kojih korist imaju najugroženiji.

Povezane vesti