018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mladim novinarima treba dati šansu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Grad Niš ima mlade talentovane novinare koji su sposobni da potpuno promene postojeću medijsku sliku. Umesto da se tim ljudima pruži šansa, zaposle se i ojačaju niške medije, donosi se odluka o privatizaciji Niške televizije sa neizvesnim posedicama”. Kaže za NTV Velibor Petković, dugogodišnji novinar Radio Niša, pisac i predavač na odseku za novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu.
“Srbija sa samo dva velika informativna javna servisa u Beogradu i Novom Sadu, liči na ogromnu glavu sa tankim i krhkim rukama i nogama”, smatra Petković.
Priča o gašenju Radio Niša sa kojim su stasavale generacije Nišlija, čini se da se ponavlja i u slučaju Niške televizije. Privatizacija medija u gradovima i lokalnim samoupravama nije pravo rešenje.
Pored novinarstva i književnosti, pedagoški rad sa studentima žurnalistike i komunikologije jedna je od preokupacija našeg sagovornika Velje Petkovića.
Jedan od najboljih modela privatizacije medija sa suvlasnicima koji u vidu fondacije sa upravljačkim savetom rukovode tv kompanijom primenjen je u nekim malim evropskim državama. Naše zakonodavstvo ga, nažalost, ne poznaje, kaže Petković.

Povezane vesti