018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Nauk nije bauk” postaje gradska manifestacija? (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Festival “Nauk nije bauk” bi od sledeće godine mogao postati gradska manifestacija. Signal nadležnih iz gradskih uprava je pozitivan, a pokretači ovog festivala kažu da bi time Niš bio prvi grad u Srbiji koji ima naučni skup mladih učenika sa juga Srbije.

Festival “Nauk nije bauk” već šest godina u Nišu okuplja mlade zaljubljenike u nauku. Jedan od njih je Marko Ilić učenik gimnazije Svetozar Marković. Kako kaže već dve godine učestvuje u organizaciji naučnog festivala.

Sve je počelo na Dan gimnazije Svetozar Marković marta 2009 godine. Na inicijativu 400 učenika i profesora hemije marta 2009 godine organizovan je prvi festival Nauk nije bauk. Za šest godina, ovaj sada regionalni događaj sa hiljadu mladih naučnika posetilo je oko 50 000 građana. Prema oceni organizatora, vreme je da dobije status gradske manifestacije. Signal nadležnih je pozitivan.  Ubuduće, Nauk nije bauk bi trebalo da dobije institucionalnu i finansijsku podršku grada, kaže većnik Milan Pešić.

Okruglom stolu u okviru programa “Pokreni se za promociju nauke” prisustvovali su i profeosri dekani i profesori niških fakulteta kao i načelnik Školske uprave, Živomir Jovanović. Kako je istakao ovaj festival zaslužuje da dobije status gradske manifestacije jer afirmiše naučni rad mladih na jugu Srbije.

Povezane vesti