018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Mladi za bezbedne mlade“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Veliki broj niških srednjoškolaca ne bi umeo da ukaže prvu pomoć niti bi znao koga nazvati u slučaju neke od vanrednih situacija – poplava, požara, saobraćajne nesreće,… Ovo je rezultat projekta pod nazivom “Mladi za bezbedne mlade“ u kojem je učestvovalo 12 srednjih škola, realizovanom od okobra do decembra.
Javni časovi o unapređenju uslova za bezbedan život mladih, prvenstveno u vanrednim situacijama, održani su u 12 niških srednjih škola, a kroz projekat “Mladi za bezbedne mlade“ su odštampane i brošure i promo materijal kojim se na jednostavan način objašnjava ko su nadležni za koje nepogode i kako najadekvatnije odreagovati u prvi mah kada do njih dođe.
Kroz projekat je 24-oro učenika posetilo Srpsko-ruski humanitarni centar u kome su razgledali opremu i vozila kojima on raspolaže. Tada su i komunicirali putem video linka sa centrom u Moskvi, a saznali su i koja se sredstva koriste u spasilačkim misijama.
Naredni korak će, kako očekuju, biti saradnja sa Crvenim krstom i produbljivanje veza sa Centrom za vanredne situacije, a apel upućuju i gradskom rukovodstvu da se i na lokalnom nivou radi na jačanju znanja mladih o reagovanju u vanrednim situacijama.