018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mladi šahisti u Niš doneli 9 medalja i 3 pehara (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Preko dvadeset naših mladih sugrađana, učesnika na kadetskom nacionalnom takmičenju u šahu, u naš grad je donelo čak devet medalja i tri pehara. Zbog rezultata, ali i upornosti koja se isplatila, nadležni u gradskoj upravi su za njih organizovali svečani prijem, i tom prilikom obećali pomoć njihovom klubu, i maksimalnu podršku u daljem radu.

Da je šah ponovo u modi dokazali su ovi mladi ljudi, učenici osnovnih škola u Nišu, koji su sa kadetskog takmičenja doneli pregršt medalja i priznanja. Iako osnovci, među kojima najmlađi takmičar ima tek nepunih šest godina, ove mlade Nišlije, prema rečima stručnjaka, predstavljaju pravi potencijal.

Rade sa svojim trenerima, ali su svi članovi jednog kluba, koji ima velike šanse da dalje napreduje. U Gradskoj kući navode da će se maksimalno potruditi da pomognu ovaj sport, jer kako kažu, uviđaju da niška omladina ima potencijala.

U ovom šahovskom klubu najavljuju i učešće na drugim takmičenjima, sa ciljem da se što bolje plasiraju, i da ova deca možda odmere snage sa svojim vršnjacima iz zemalja iz okruženja.

Povezane vesti