018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mladi ne dobijaju dovoljno neformalnog obrazovanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nedostatak neformalnog obrazovanja na našim fakultetima podstakao je aktiviste nevladine organizacije AIESEC da ovog leta realizuju nekoliko projekata. Reč je o edukativnim radionicama za niške osnovce i srednjoškolce u kojima su strani studenti iz međunarodne razmene kao volonteri podučavali naše đake stranim jezicima, kao i veštinama i poznavanju IT tehnologija.

AIESEC je nevladina organizacija osnovana pre 46 godina. Njen osnovni cilj jeste da se u okviru međunarodne razmene studenata omogući mladim ljudima da upoznaju druge kulture i prošire svoja neformalna znanja i vidike, sve ono što se ne uči na fakultetima. AIESEC je prisutan u više od 120 zemalja širom sveta, a u Srbiji, u velikim gradovima kao sto su Beograd, Niš i Novi Sad, ovog leta privode se kraju projekti koji će našim osnovcima i srednjoškolcima pružiti dosta neformalnog znanja, pre svega iz oblasti svetskih jezika.

Projekat „Youth to Business“ još jedan je u nizu namenjen mladima u Nišu, a koji sprovodi AIESEC.

U AIESECU žele da uspostave čvršće veze sa drugim nevladinim organizacijama i institucijama lokalne samouprave. U poslednje vreme akcenat je stavljen i na korporativnu saradnju. U decembru ove godine planira se održavanje konferencije pod nazivom „You two business“, čiji je cilj uspostavljanje saradnje sa kompanijama koje žele da podrže aktivnosti ove svetske nevladine organizacije.

Povezane vesti