018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mladi eksperti u kabinetu ministra finansija

Komentari: isključeni
Tagovi:

Novoizabrani ministar finansija Lazar Krstić najavio je reforme koje će uspostaviti stabilne finansije i stvoriti sistem koji će olakšati učešće u tržišnoj utakmici, dodajući i da očekuje suštinske promene, koje se tiču kako Ministarstva finansija, tako i svakog građanina pojedinačno.

 - U svim reformama koje planiramo da sprovedemo držaćemo se dva principa. Prvi je da stvorimo sistem koji će onima koji žele i mogu da učestvuju u tržišnoj utakmici omogućiti da bez prepreka, suvišnih šaltera i kočnica izađu na najbrži kolosek i sutra spremni uđu u jedan veći evropski sistem. Drugi, jednako bitan princip jeste da pomognemo i podržimo sve one koji iz ma kog razloga nisu spremni da u toj utakmici učestvuju - rekao je Krstić za „Danas“.

Na pitanje koji će biti najveći izazovi u budućem radu, Krstić kaže da predstoji veliki posao na promeni svesti, kako u državnom aparatu, tako i u svakom pojedincu.

On je istakao i da će se njegov kabinet sastojati pre svega od mladih eksperata s relevantnim iskustvom u vodećim svetskim firmama.

- Pored njih, Ministarstvo će se u radu oslanjati i na profesionalce koji su i do sada radili u njemu. Budući da pretendujemo da budemo nosioci reformi, Ministarstvo finansija će u svom poslovanju biti primer za efikasno i racionalno poslovanje i meritokratiju, pa ćemo se tog principa pridržavati i kada je reč o kadrovskoj politici – zaključio je Krstić.

Povezane vesti