018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mlađi Ajković iza rešetaka (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pripadnici niške policije uhapsili su Mirka Ajkovića, brata Zorana Ajkovića zvanog Ajkula, koji je u bekstvu.

Mirko Ajković je uhapšen zbog iznude. Pored Ajkovića uhapšene su još tri osobe. Oni su privedeni zbog sumnje da su ostećenog primorali da im nekretninu vrednu jedanaest miliona dinara proda za 100.000 .

Portparol PU Niš Lidija Pavlović potvrdila je da je akcija hapšenja izvedena na području Prokuplja. Uhapšeni su i Vasa I. (44), zvani Kastelo, Goran I. (42), zvani Konan i Marko Z. (35), zvani Krempi iz Prokuplja. Policija navodi da su oni od januara 2010. godine do maja 2011. godine, na ime navodnog dugovanja, od oštećenih u više navrata potraživali novac 10.000 evra. U toku je potraga za 42-godišnjim Zoranom Ajkovićem.

Kako su mediji preneli, uhapšeni mlađi Ajković osumnjičen je za krivično delo iznude. Naime, osumnjičeni je prinudio oštećene da mu, na ime nepostojećeg duga, prenesu pravo svojine nad nekretninama u vrednosti većoj od 11.000.000 dinara. Kod Marka Z. policija je našla pištolj sa dva okvira i 15 metaka, za čije držanje nije imao dozvolu, a kod Gorana I. je nađena razna municija, dok kod Vase I. palica i bokser.

Podsetimo, brat uhapšenog – Zoran Ajković zvani Ajkula i Ajko Crnogorac vođa je niškog narkoklana, koji je zahvaljujući trgovini heroinom i kokainom iz Turske u Srbiju i Švajcarsku kupio 20 lokala. Kriminalnu grupu u Nišu organizovali su Zoran, njegov brat Mirko i otac Veselin Ajković, koji je hapšen u akciji „Sablja“.

Ajkulina sestra Vesna Ajković (38), vlasnica diskoteke „Studio“, osuđena je početkom oktobra na četiri godine zatvora zbog utaje poreza uz obavezu da plati i novčanu kaznu od 400.000 dinara.

Policija je u istrazi protiv Vesne Ajković sumnjala da je njena diskoteka samo jedan od objekata koji je služio za pranje novca stečenog kriminalom i trgovinom narkoticima. Sumnja se da Ajkovići drže pod svojom kontrolom tržište narkotika u Švajcarskoj i da su glavni snabdevači kokainom i heroinom. Milione zarađene trgovinom narkoticima oni su uložili u nekretnine – stanove, kuće i lokale na jugu Srbije.

 

Povezane vesti