018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Miroslava Jovanović posthumno nagrađena nagradom „11. januar“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Udruženje samohranih majki uskoro će dobiti ime – „Miroslava Jovanović“, po nedavno preminuloj predsednici i osnivaču. Na nekoj od narednih sednica Skupštine grada očekuje se i predlog da jedna ulica u Nišu dobije njeno ime. Miroslava Jovanović posthumno je nagrađena najvećim gradskim priznanjem „11. januar“. Nagradu će u njeno ime primiti ćerka Ana.

Jedna od 100 najuspešnijih žena sveta, nagrađena u Vašingtonu kao jedan od najvažnijih boraca za ženska prava, Miroslava Jovanović, predsednica Udruženja samohranih majki, posthumno je nagrađena najvišim gradskim priznanjem. Jedanaestog januara, tačno šest meseci od njene smrti, nagradu će primiti ćerka Ana.

Od 1999, kada je osnovano, Udruženje je pomoglo mnogim ženama.  Nastavljaju na velikim temeljima – nacionalna kampanja „Pokreni se za posao“, „Servis gerontodomaćica“, „Predah roditeljstvu“, „Stop nasilju u porodici i trgovini ljudima“, „Zajedno u obrazovanju“. Borba protiv vršanjačkog i elektronskog nasilja i nasilja u porodici – borba protiv alkohola i droga, edukacija dece, to su projekti koji se nastavljaju.

Velika želja Miroslave Jovanović bila je da osnuje alimentacijski fond na nivou republike. Na tome je uveliko radila, ali je bolest pretekla. U Udruženju samohranih majki kažu – to naredni veliki cilj.

 

Povezane vesti