018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mirno rešavanje radnih sporova (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako su radnici upoznati sa mogućnošću mirnog rešavanja radnih sporova, oni tu mogućnost retko koriste, pokazalo je istraživanje nevladine organizacije Inicijativa za razvoj saradnju. Zbog toga je cilj da se u narednom periodu više radi na promociji ovakvog rešavanja, kako bi se sudovi rasteretili i kako bi se do rešenja lakše dolazilo.

Projekat je počeo u junu ove godine, kako bi se prikupili podaci o tome koliko su radnici upoznati i koliko koriste mirno rešavanje sporova. Ti podaci će, kažu inicijatori projekta, poslužiti kao osnova za dalje aktivnosti, a sve sa ciljem da se uvede zdrav dijalog između radnika i poslodavaca i da se do rešenja dođe na mnogo lakši način.

Projekat „Socijalni parteri zajedno u podršci mirnom rešavanju radnih sporova“ realizuje nevladina organizacija Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku jedne švajcarske organizacije, a u partnerstvu sa Savezom samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenim gradskim sindikatima “Nezaviznost”, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije i Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Povezane vesti