018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mirković:“O opstanku medija odlučuju vlasnici, lokalne samouprave i zaposleni“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Proces digitalizacije bio je neophodan i uspešno je okončan, ali osim velikog broja prednosti, donosi i probleme za lokalne medije, koji dobijaju veću pokrivenost za šta su im potrebni određeni kapaciteti koje u ovom trenutku nemaju, rečeno je u Beogradu na skupu o elektronskim medijima i digitalnom dobu. Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković ukazao je da predstoji konsolidacija medijskog tržišta, ali da nadležni resor neće odlučivati ko će ostati u etru, već će to biti prepušteno vlasnicima medija, lokalnim samoupravama i zaposlenima u samim medijskim kućama.
Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković rekao je da u Srbiji postoji 110 televizijskih i 325 radijskih stanica i istakao da predstoji konsolidacija medijskog tržišta. Prema njegovim rečima, proces privatizacije i izlaska države iz vlasničke strukture u medijima, zajedno sa procesom digitalizacije, biće jedan od bitnih elemenata koji će prekomponovati broj televizijskih stanica, pa i samo medijsko tržiste.
Državni sekretar Saša Mirković najavio je i početak izrade nove medijske strategije do kraja godine.
Panel diskusija „Elektronski mediji u Srbiji u digitalnom dobu“ održana je u okviru Konferencije „TV- od evolucije do revolucije- digitalna era“, u organizaciji RTS-a i OEBS-a.