018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministri saglasni o povlačenju naoružanja iz Ukrajine

Od:
Komentari: isključeni

BERLIN – Šefovi diplomatija Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije složili su se posle teških razgovora u Berlinu da nastave napore na povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine.
„Složili smo se ne samo da se nastavi povlačenje teškog naoružanja, već da u to povlačenje uključimo i druge kategodije naoružanja“, rekao je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer novinarima kasno sinoć, posle sastanka u Berlinu, javio je Rojters.

Štajnmajer je precizirao da su, među oružjem koje treba povući, sada i tenkovi.
„Ništa nije lako u ukrajinskoj krizi, to nije ništa novo. Tokom ovih razgovora danas, razlike u mišljenjima Kijeva i Moskve još jednom su postale jasne“, rekao je nemački ministar posle razgovora sa šefovima diplomatije Francuske Loranom Fabijusom, Ukrajine Pavelom Klimkinom i Rusije Sergejom Lavrovom.

Kako navodi britanska agencija, sporazum iz Minska, postignut sredinom februara, tehnički se sprovodi, iako zaraćene strane poslednjih dana jedna drugu optužuju za sve veći broj napada.

Rojters dodaje da je u ponedeljak poginuo jedan ukrajinski vojnik, dok je šest ranjeno na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga.
Tanjug 14.04.2015 09:18
Clemens Bilan/Pool Photo via AP