018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministri preuzeli dužnost

Komentari: isključeni

Novi ministri danas su preuzeli dužnost. Većina je pre prve Sednice Vlade već bila u svojim kabinetima i upoznala saradnike. Ono što im je zajedničko je obećanje da će raditi još bolje i u interesu građana Srbije.

I pre nego što su zajedno seli za sto u Nemanjinoj 11, novi članovi Vlade prvo su preuzeli dužnost.

Novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić veruje da će uspešno voditi ovu oblast. Kaže, ima puno iskustva u organizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Preuzeo je dužnost od svog prethodnika Milutina Mrkonjića i upoznao članove kabitena.

Novoizbrani ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dragan Glamočić, kaže da do četvrtka očekuje dogovor sa poljoprivrednicima koji protestuju.

Vlada ubrzava i evrointegracije. Glavni pregovarač u razgovorima sa EU Tanja Miščević i ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić spremni su za nastavak posla.

I novi ministar prosvete Tomislav Jovanović kaže da Vlada Srbije mora da „ide brže“ nego do sada i to se očekuje od svih resora, a najviše od obrazovanja i nauke – koji moraju da daju smernice kuda dalje, kaže Jovanović. Naglašava da je vreme da radimo, a ne da se bavimo birokratijom.

Dužnost je tokom jutra preuzeo i novi ministar sporta Vanja Udovičić. Radni dan je započeo u 8.30 h. Dočekala ga je dosadašnja ministarka Alisa Marić i predala mu dužnost. „Pred svima nama je veliki posao. Svestan sam da neće biti nimalo lako i da će biti puno izazova“, jedna je od prvih izjava novog ministra sporta.

Povezane vesti