018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministarstvo spremno da pomogne Domu zdravlja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle razgovora sa Berislavom Vekićem, državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja, niski Dom zdravlja u narednom periodu biće bolje sagledan i u organizaciono-tehničkom i u kadrovskom pogledu, kaže direktor Milorad Jerkan.

U Ministarstvu zdravlja Republike Srbije postoji razumevanje, ali i spremnost da se konkretnom merama pomogne u prevazilaženju problema sa kojima se suočava primarno zdravstvo u Nišu. U narednom periodu očekuje se konkretna pomoć u nabavci medicinske opreme, aparata i vozila za potrebe niškog Doma zdravlja. Dostavićemo presek kadrovske strukture u pojedinim sektorima Doma zdravlja, kako bi u saradnji sa resornim ministarstvom mogli da revidiramo postojeći kadrovski plan, ciji se završetak očekuje u drugoj polovini ove godine, kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Sudeći da Dom zdravlja u Nišu svojim pacijentima pruža ne samo usluge primarne, već i sekundarne zdravstvene zaštite, očekuju se i određene strukturne izmene u radu ove ustanove, najavljuju iz Doma zdravlja.

Povezane vesti