018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministarstvo pozvalo advokate na razgovor

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Ministarstvo pravde uputilo je danas poziv za razgovore o zahtevima advokata predsednicima svih osam lokalnih advokatskih komora, koje su u sastavu Advokatske komore Srbije.
Ministarstvo je predložilo da se prvi sastanak održi danas u Ministarstvu pravde sa predsednikom Advokatske komore Beograd, sutra sa predsednicima komora Kragujevca, Čačka, Šapca i Niša, a u petak sa predsednicima komora Požarevca, Zaječara i Vojvodine.
U dopisu koji je upućen predsednicima komora, dostavljenom Tanjugu, Ministarstvo navodi da je predložilo da se sastanci održe u najkraćem roku sa ovlašćenim predstavnicima advokatskih komora, imajući u vidu da dosadašnji format razgovora sa predstavnicima advokata nije doneo očekivani pomak ka rešavanju problema.
Zajednički dogovor o istaknutim problemima, kaž se u dopisu, jedan je od ključnih prioriteta Ministarstva pravde, koje veruje da je identično gledište i u redovima advokatske profesije.
Zbog toga su glavni resursi Ministarstva pravde podređeni rešavanju ovog pitanja, o čemu svedoči i predloženi raspored sastanaka, navodi se u dopisu.
Ministarstvo ističe da od predloženih sastanaka očekuje da što širi krug advokata, posredstvom direktnih predstavnika, bude precizno i detaljno informisan o njegovoj nameri da se postigne sporazum u interesu građana, advokata i države Srbije.
Beogradski advokati štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružili su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.
Tanjug 22.10.2014 12:24
Foto Tanjug, O. Toskić/ ilustracija