018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar Vulin posetio gerijatrijski dom u Tešici (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

I pored visokog vodostaja Južne Morave koja je proteklih dana potkopala odbrambeni bedem, 280 korisnika Gerijatrijskog doma u Tešici je bezbedno. U ovom selu koje pripada opštini Aleksinac proglašena je vanredna situacija, a u toku su radovi Erozije na ojačavanju bedema.
Ovu ustanovu posetio je sinoć i Aleksandar Vulin ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zbog obilnih padavina i porasta vodostaja, Južna Morava je počela da narušava levu obalu u blizini Gerijatrijskog doma u selu Tešica. Zbog opasnosti od izlivanja reke i potapanja doma, preduzete su sve neophedne mere. Angažovani su radnici preduzeća Erozija koji su već postavili jedan odbrambeni klin od kamena koji je ojačao kritični deo bedema, a radovi se nastavljaju i danas. Organizovana su danonoćna dežurstva lokalnih meštana, a ohrabruje to što je vodostaj Južne Morave pao za 80 centimetara.

Kasno sinoć gerijatrijski centar u Tešici posetio je i Aleksandar Vulin ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U slivu reke Južne Morave u opštini Aleksinac proglašeno je vanredno stanje. Srećom najveći deo poplavljenih površina je poljoprivredno zemljište dok je samo kod nekoliko domaćinstava voda prodrla u kuće i pomoćne objekte, kaže Nenad Stanković, predsednik opštine Aleksinac.

Rukovodstvo gerijatrijskog doma u Tešici preduzima sve kako ne bi došlo do izlivanja reke i ugrožavanja korisnika.

Meštani Tešice očekuju pomoć Republike. Oni su dobili uveravanja od ministra Vulina da će preduzeti sve kako bi već ovog leta krenuli radovi na sanaciji leve obale Južne Morave i izgradnji odbrambenog bedema koji će dugoročno rešiti problem i zaštititi i gerijatrijski dom i Tešicu od budućih poplava.

Povezane vesti