018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar razrešio zbrku na Medicinskom fakultetu (VIDEO)

Višednevnu zbrku na niškom Medicinskom fakultetu konačno je razrešio ministar prosvete Tomislav Jovanović. Nakon njegovog današnjeg sastanka sa rukovodstvom ovog fakulteta i rekotorom niškog Univerziteta, dogovoreno je da će uglavnom svi zahtevi studenata biti ispunjeni. Studenti prihvataju dogovor, i protest se prekida. Kada je reč o peticiji za smenu dekana Stevana ilića, rektor je rekao da se to neće dogoditi, i da o tome ne odlučuju studenti. 

Stdenti Medicinskog fakultetam nakon viešdnevnih protesta, konačno mogu da budu zadovoljni, jer će njihovi zahtevi konačno će biti ispunjeni. To je dogovoreno nakon sastanka ministra prosvete Tomislava Jovanovića, rektora niškog Univerziteta, Saveta fakulteta, i rukovodstva.

Zahtevi su bili da se omogući finansiranje iz budžeta svim studentima strukovnih studija koji imaju 48 bodova, da studenti koji nastavu prate na engleskom jeziku, zbog nepostojanja literature, prate nastavu na srpskom jeziku, zatim da se uvedu socijalne kategorije za ugrožene studente, i sa se smanje sve dažbine povećane u poslednjih šest meseci.

Kada je reč o peticiji za smenu dekana Medinskog, Stevana Ilića, rektor niškog Univerziteta kaže da se to neće dogoditi, i da o tome odlučuje Savet fakulteta, a ne studenti.

Podsetimo, zbrka na Medicinskom počela je pre desetak dana. Tokom protesta dekanat je čak obezbeđivalo nekoliko patrola interventne jedinice.

Povezane vesti

  • Zakon

    Tačno je da Savet fakulteta bira dekana, ali je rektor zaboravio da u Nastavno naučnom veću gde se predlaže dekan i u Savetu Fakulteta gde se bira dekan, učestvuju i predstavnici studenata. Koji bi Savet izglasao dekana ako bi studenti bili argumentovano protiv. Ali kako je „dobra praksa“ pokazala po zakonu rektora, on je taj koji bira rukovodstva fakulteta i univerziteta.

  • Bio sam pored vase ekipe

    Gde li ste vi bili i o cemu li vi ovo pisete??? Alo redakcijo!!! Studenti su prevareni. Ministar je pogorsao cak i vec dogovorene pogodnosti studentima. Ilic je verovatno jos uvek iznenadjen kako je preziveo. Novakovic i Zuba su zavrsili prljavi posao. Zbog rata SPS-ovaca sa porodicom Visnjic (za koje me bas zabole), ispastaju mnogobrojni studenti i njihove poodice. Voleo bih da ste u pravu ali od ovoga sto ste objavili ni jedno jedino slovo nije istina. Nazalost.