018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar Radulović tražio smenu direktora javnih preduzeća?

Ministar privrede Saša Radulović zatražio je smenu većine direktora javnih preduzeća i republičkih agencija iz svog resora, piše list „Danas“.

Izvori lista iz Vlade Srbije navode da su među direktorima čije smenjivanje traži Radulović i direktori Agencije za privredne registre Zvonko Obradović i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Siniša Kukić, a jedan od razloga za to je to što su postavljeni na predlog Ujedinjenih regiona Srbije.

Prema rečima izvora „Danasa“, direktori će uzvratiti zahtevom za smenu ministra Radulovića, a ako to ne uspe, planiraju da u javnost iznesu „nezgodne detalje“ iz njegove karijere stečajnog upravnika, s obzirom na to da je vodio 14 stečajnih postupaka.

Radulović je ranije izjavio da će se zalagati za ukidanje Fonda za razvoj Srbije, jer ne doprinosi funkcionisanju privrede i najavio profesionalizaciju, ali ne i departizaciju javnih preduzeća. Vladajuće Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije najavile su drugi nivo rekonstrukcije vlasti koji podrazumeva analizu rada direktora javnih preduzeća, lokalnih funkcionera, državnih sekretara i pomoćnika ministara.

(„Danas“)

Povezane vesti