018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar posetio povređene đake, inspektori na terenu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Četvoro od ukupno sedmoro lakše povređene dece, koja su posle nesreće u Sokobanji hospitalizovana na niškoj Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju, danas je pušteno kući.
Natalija A, devojčica iz Kruševca koja je najteže povređena, posle hirurškog zahvata danas se oseća dobro, komunicira sa roditeljima i lekarima, a njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Rekreativna nastava đaka iz Kruševca, u Sokobanji, umalo se nije tragično okončala za Nataliju A, učenicu prvog razreda osnovne škole. Ona je, zajedno sa sedmoro svojih vršnjaka, povređena posle pada metalne konstrukcije ringišpila. Svu povređenu decu koja su zbrinuta na Klinici za dečju hirurgiju u Nišu, obišao je ministar prosvete Žarko Obradović, zajedno sa saradnicima.

Povređena deca oporavljaju se brzo, a zdravstveno stanje najteže povređene Natalije je stabilno, kažu lekari.

Resorno ministarstvo uputilo je dva prosvetna inspektora, koja će na terenu, u Kruševcu i Sokobanji, ispitati sve relevantne činjenice u vezi ovog događaja.

U Ministarstvu prosvete odlučni su da povodom ovog slučaja preduzmu mere, kako bi se utvrdili svi propusti prilikom izvođenja rekreativne nastave učenika iz Kruševca. Istovremeno, biće proveren rad zabavnih parkova. Cilj ovih mera jeste da se poveća bezbednost dece i preduprede slične nesreće.

Povezane vesti