018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar omladine i sporta obišao školu „Kralj Petar I“ (VIDEO)

Istureno odeljenje Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” ima nove sportske terene na površini od četiri i po hiljade kvadratnih metara, zahvaljujući projektprekogranične saradnje opštine Palilula sa Bugarskom. Ovu školu posetio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je istakao da će ministarstvo ubuduće ulagati u opremanje sportskih terena, jer su oni veoma važni za zdravo odrastanje dece.

Učenici OŠ “Kralj Petar Prvi” u Pasi Poljani sada mogu da treniraju odbojku, košarku, rukomet i fudbal na novim terenima. Pored toga imaju i teniski teren, trim i atletsku stazu i stazu za skok u dalj. Novi tereni izgrađeni su zahvaljujući projektu prekogranične saradnje sa Bugarskom, a finansirani su sa 220.000 evra iz IPA fondova, kažu u opštini Palilula i najavljuju nove projekte.

Ukupna vrednost projekta “Modernsport” u okviru kojeg je izgrađeno četiri i po hiljade kvadrada sportskih terena u Pasi Poljani, je 410 000 evra a realizovan je sa opštinom Botevgrad.

Povezane vesti

  • igor

    Sramota, sve nezavrseno-niti ce biti, a vec se raspada i oronulo je posle 6meseci.bilo bi lepo da nije tako, ali na zalost-katastrofa.

  • Zivorad

    200 000 evra za jedan betonski teren?!?200 000 evra pripada nama,a 200 000 evra Bugarskoj.
    Asfalt je vec poceo da puca,kisa je podkopala donji deo terena,Nije uradjen podzid i zastitna ograda na donjoj strani terena.Na renderu stoji da je trebalo za tih famoznih 200 000 evra izgraditi i travnati teren za fudbal,tribine,teretana na otvorenom,parking,drvored,klupe,stazice oko skole.To nije izgradjeno.
    Duvaniste je dobilo tartan za atletsku stazu,a ovde za 200 000 evra beton!