018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar Ilić: Pruga iz centra Niša mora da se izmesti (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić rekao je prilikom posete Nišu da će se založiti da pruga iz grada bude što pre izmeštena. Ukoliko umesto toga bude izvršena elektrifikacija, to će stvoriti kolaps u saobraćaju i stanje će se umnogome pogoršati, dodaje on.

Niš, kao jedan od najvećih gradova u Srbiji, ne može da bude okovan železničkim prugama i taj problem mora biti što pre rešen. Prema njegovim rečima, ovaj problem se može rešiti na dva načina – ili da se u gradu na kritičnim lokacijama izgrade nadvožnjaci ili, što bi kako Ilić kaže bilo rešenje, da se pruga u potpunosti izmesti iz grada.

Ilić dodaje da je i sama elektrifikacija velika investicija, pa iz tog razloga ne veruje u najave da je ona samo privremeno rešenje. Zbog toga, on se nada boljoj saradnji sa }Žleznicama Srbije kako bi se pruga najpre izmestila, a onda i elektrifikovala.

Inače, izmeštanje pruge iz centra grada najavljuje se decenijama unazad. Iako je mnogo puta najavljivan, a predstavljeni su i brojni planovi, početak radova se još čeka.

Povezane vesti