018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ministar Ilić otvorio 22. Salon urbanizma (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Uskoro počinju radovi na izgradnji gasovoda Južni tok jer, kako je danas u Nišu najavio resorni ministar Velimir Ilić, u sredu počinje izdavanje građevinskih dozvola.

Ilić je danas u niškoj Galeriji „Srbija“ otvorio 22. Salon urbanizma i pritom istakao da ce uskoro u nasoj zemlji divlja gradnja biti prošlost, kao i papirologija i birokratija prilikom izdavanja građevinskih dozvola.

Zakon o planiranju i izgradnji je u javnoj raspravi, a kada bude usvojen, što ministar Velimir Ilić očekuje u decembru, građanima će doneti besplatne građevinske dozvole koje će se izdavati na jednom šalteru i to u roku od mesec dana.

Po novom zakonu, dodaje Ilić, ministar će imati pravo da lično izda građevinsku dozvolu, ukoliko se utvrdi da je neka lokalna uprava zatajila. Velimir Ilić je u niškoj Galeriji „Srbija“ otvorio 22. Salon urbanizma, manifestaciju kroz koju je, za više od 2 decenije, prošlo preko 2000 radova. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić podseća da ovaj salon predstavlja svojevrsni presek kretanja u urbanizmu i arhitekturi u našoj zemlji i da je uloga domaćina Nišu velika čast.

Ovogodišnji salon prikazuje 91 rad u 9 kategorija, i još 28 studentskih radova.

Salon urbanizma otvoren je do 13. novembra u prostoru Galerije Srbija.

Povezane vesti