018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Milovanović dvostruki prvak, zlato i niškim seniorkama

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

Član Streljačkog kluba „Niš 1881“ Andrija Milovanović ostvario je pravi podvig na Prvenstvu Srbije u gadjanju vazdušnim oružjem, održanom u Beogradu. Milovanović je u disciplini vazdušna puška osvojio titule državnog prvaka kod seniora i juniora! Uspeh niškog streljaštva dopunila je ekipa seniorki ,koja je u istoj disciplini takodje osvojila zlato. Za to su zaslužne Lidija Mihajlović, Katarina Biserčić i Bojana Ljubisavljević.
Milovanovićev trijumf u dve konkurencije svakako mu je doneo i epitet najboljeg učesnika državnog prvenstva. Najbolji niški strelac je u kvalifikacijama seniora bio četvrti, ali je u finalu ostavio iza sebe i slavne srpske reprezentativce Stevana Pletikosića i Nemanju Mirosavljeva, koji su ostali bez medalja. Drugi je bio Pančevac Gabrijel Dautović, a treći Stevan Jovanović iz Kragujevca. Medju juniorima Andrija je i u kvalifikacijama bio prvi, a zabeležio je čak i bolji rezultat za 2,6 kruga. Niška ekipa u kojoj su bili još Aleksandar Petkoski i Milan Stojanović osvojila je peto mesto.
Ekipa niških seniorki već je imala trijumfalne nastupe na prvenstvima Srbije. Ovaj put ostavile su iza sebe beogradski Partizan i i ekipu Novog Sada. Lidija Mihajlović je sjajno gadjala i u finalu osvojila peto mesto, dok je Katarina Biserčić završila kao sedma.

Povezane vesti