018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Miloš Banđur: ’’Konačno su rešeni problemi sa daljinskim grejanjem u Nišu’’ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Odluka rukovodstva Gradske toplane da redukuje grejanje za dva stepena bila je pogrešna. Zato je Gradsko veće naložilo njeno ukidanje, rekao je većnik Miloš Banđur, resorno zadužen za energetiku. Javnost je tek danas saznala da se Nišlije još od ponedeljka greju po uobičajenom režimu, budući da takva informacija od Toplane do sada medijima nije prosleđena. O problemima u ovom javno komunalnom preduzeću diskutovaće u četvrtak njegov nadzorni odbor.

Radijatori u većini domova priključenih na gradsku toplanu konačno su topli. To dokazuje i drastično manji broj reklamacija i ukidanje odluke rukovodstva ovog javno komunalog preduzeća da smanji grejanje za dva stepena.

Redukciju grejanja za dva stepena, prema rečima Banđura, nije bilo moguće nesmetano realizovati, pa su mnoge podstanice zbog toga ispale iz pogona. Za razliku od početka grejne sezone kada su telefoni kol centra Gradske toplane bili “usijani“ zbog hladnih radijatora, sada je situacija mnogo povoljnija.

Uprkos dugu od 220 miliona dinara koji niška toplana ima prema Jugorosgazu, isporuke gasa su, uverava Banđur, redovne. 100 miliona dinara trebalo bi da se izmiri iz kredita, dok je banka odobrila kredit za polovinu te sume. Samo je dug Grada Niša prema toplani oko 160 miliona dinara.

 

Povezane vesti