018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Milica Mandić u „Kući slavnih“

Komentari: isključeni

Olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović biće primljeni u tekvondo „Kuću slavnih“ na ceremoniji koja će biti održana u petak u Las Vegasu.

Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondou u Srbiji, regionu i svetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta.

- Kuća slavnih bira najbolje među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspeh u regionu, istakao je Brežan.

Mandićeva je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored brojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom svetskom prvenstvu 2011, srebro na evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.

- Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspehe, rekla je Mandićeva.

Povezane vesti