018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Milan Petković kandidat za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) predali su danas Narodnoj Skupštini Republike Srbije kandidaturu Milana Petkovića za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.
Naš kolega, Milan Petković je zamenik glavnog i odgovornog urednika Niške televizije i profesor Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i Bezbednost u Nišu. Član je Izvršnog odbora Sindikata novinara Srbije i šef tima za medijsku reformu SINOS-a. Godine 2013. je izabran za kopredsednika Koalicije zaposlenih u medijima (Koalicija ZUM), a avgusta 2014. za predsednika Izvršnog odbora Profesionalnog udruženja novinara Srbije. Ove godine izabran je i za člana Upravnog Odbora Društva novinara Niša.
Milan Petković je po obrazovanju magistar ekonomskih nauka i diplomirani mašinski inženjer, zvanja stekao na državnim fakultetima). Odobrena mu je izrada doktorske disertacije iz oblasti prava konkurencije i borbe protiv monopola. Objavljivao je naučne radove u domaćim i stranim naučnim časopisima iz oblasti ekonomije, medijskog prava, prava konkurencije i borbe protiv korupcije.
Kandidaturu Milana Petkovića za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije podržali su Koalicija zaposlenih u medijima (Koalicija ZUM) i Kragujevačka inicijativa.