018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mihajlović od srede na klupi Sampdorije, Tumbaković najozbilnj​iji kandidat za selektora

Uprkos demantima, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović od srede će preuzeti ekipu Sampdorije iz Đenove, prenose italijanski mediji.

Navodi se da je Mihajlović postigao sporazum sa predsednikom Sampdorije Edoardom Garoneom i da će potpisati ugovor do završetka sezone sa opcijom produžetka saradnje, zavisno od rezultata.

Mihajlović će na klupi kluba iz Đenove, za kojeg je uspešno igrao od 1994. do 1998. godine, debitovati u nedelju na prvenstvenoj utakmici Serije A protiv rimskog Lacija, tvrde italijanski mediji.

Mihajlović će, dakle, poslednji put voditi najbolje fudbalere Srbije na revijalnoj utakmici protiv „novinarske selekcije“ u utorak u Užicu, iako mu ugovor sa nacionalnim savezom ističe 30. novembra.

U Fudbalskom savezu Srbije užurbano rade na pronalaženju naslednika Siniše Mihajlovića, a prema poslednjim informacijama prvi na listi želja je Ljubiša Tumbaković. Nekadašnji trener Partizana je po povratku sa kratkog boravka u Kini bez angažmana, pominjalo se da bi mogao da preuzme crno-bele, ali sada je bliži kormilu „orlova“ koje mu je izmicalo prethodnih nekoliko puta.

Tumbaković je prvi pik Tomislava Karadžića koji je i do sada jedini donosio odluke oko izbora selektora, a nadležni organi su po njegovim instrukcijama samo pro forme potvrđivali odluke predsednika. Tumbaković iza sebe ima iskustvo rada u klubovima, a eventualni selektorski angažman bio bi mu prvi u karijeri.

Osim njega, jedan od kandidata za selektora je navodno i Dragan Stojković, ali je malo verovatno da bi se Piksi u ovom trenutku prihvatio posla. Jedno od imena je i Dragan Okuka, dok je eventualno angažovanje stranog stručnjaka malo verovatno.

Povezane vesti