018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Meštani naseljla Sveta Petka bez vode zbog isključenja struje kamenolomu kod Ostrovice (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Naselje Sveta Petka kod Ostrovice nekoliko puta godišnje nema vodu jer su im pumpe povezane na trafostanicu kamenoloma “Partizanski put” koji im isključuje struju zbog, kako kažu meštani, nerealnih dugova.
Sporan je i način na koji kamenolom obračunava njihovu potrošnju. U „Jugoistoku“ kažu da ne postoji nalog za isključenje Kamenoloma i da meštani Svete Petke mogu da se jave za poseban priključak.

Oko 300 meštana naselja Sveta Petka kod Ostrovice nema vodu više nedelja godišnje jer kamenolom “Partizanski put” isključuje struju koja pokreće pumpe njihovog vodovoda. Pume se napajaju sa trafostanice kamenoloma, a kako kažu meštani, kamenolom im neadekvatno obračunava potrošnju. Dug od 930 000 dinara je, kako tvrde, nerealan.
Kamenolom često dostavlja različite račune na koje treba da se uplati dug, jer je njihov račun u blokadi. To često bude račun sestrinske firme “Put sistem” a kako kažu, kada uplate novac na taj račun potraživanja opet stignu kao da nisu ništa platili. “Put sistem” sada od meštana traži 229 000 dinara, plus 113 000 na ime kamate.
Niko iz “Partizanskog puta” nije želeo pred kamere, a u „Jugoistoku“ kažu da ne postoji nalog za isključenje struje Kamenolomu, ali i da pumpe vodovoda koji snabdeva meštane Svete Petke nisu na njihovoj mreži. „Jugoistok“ je jedini legalan i zvaničan distributer struje a meštani mogu da zahtevaju poseban priključak, kažu u ovom privrednom društvu.